איך מגיבים בישראל עסקים לתלונות בדף פייסבוק?
למי מאיתנו זה לא קרה? הזמנו פיצה שלא הגיעה בזמן, ביצענו הזמנת מוצר וקיבלנו סחורה פגומה, או סבלנו משירות גרוע. כל מה שעשינו כדי להתלונן לא עזר. הביורוקרטיה ניצחה ואנחנו נותרנו עם טעם רע בפה. המציאות הזו עברה שינוי בשנים האחרונות, עם כניסת הרשתות החברתיות לחיינו. כיום אפשר להתלונן דרך הרשתות החברתיות, במיוחד בפייסבוק, מבלי לצלצל לשירות לקוחות.
אתרי פרוטוקולים משפטיים והסכנה למוניטין האינטרנטי שלכם
לא פעם קורה שפונים אלינו אנשים לאחר שגילו להפתעתם כי מצאו את שמם מופיע באתרי פסקי דין באינטרנט כחלק מפרוטוקול משפטי, אפילו אם מדובר רק בעבירה תעבורתית קלה לפני יותר מעשור. הם נמצאים כמעט בכל חיפוש פשוט שלנו ב-Google. רבים מאוד, וכל אחד מכיר אותם, גם אם לא נכנס אליהם – אלו אתרים שמביאים לציבור מידע אודות חוקים, פסקי דין, פרוטוקולים ועוד.
שחקן ה-NBA שהעביר לכולם שיעור במיתוג אישי
האם פעם קיבלתם חתימה מאדם שאתם מעריצים, או הצטלמתם איתו? אם זה קרה לכם, סביר להניח שהייתם מאושרים מאוד באותו רגע. עכשיו, קחו את הצד של אותו מפורסם ודמיינו לעצמכם כמה מעריצים פוגשים אותו באמצע היום, מבקשים חתימה או תמונה ופשוט "מפריעים" לשגרת היום שלו.
היזהרו: גם מידע שקרי עליכם עלול להופיע גבוה ב- Google
בעידן הטכנולוגי שבו אנו חיים, בלתי אפשרי להתנהל ללא ניהול מוניטין באינטרנט. בין אם מדובר בתוצאות החיפוש של Google, פרסומים בפייסבוק, בציוצים בטוויטר או בתגובות ובביקורות באתרי אינטרנט בתחום, אנשים ועסקים חייבים להיות מודעים בנוגע לדברים המפורסמים עליהם ברשת. למשתמשי פייסבוק וטוויטר "פשוטים", הכוונה היא להתאמת הגדרות הפרטיות.
מדוע רופאים צריכים ניהול מוניטין באינטרנט?
תחום הרפואה הפרטית הפך בשנים האחרונות לאחד תחומים התחרותיים שיש. שמו של הרופא קובע המון – במיוחד ברפואה הפלסטית והאסתטית, בגניקולוגיה וברפואת שיניים.
אם פעם היה צריך לחפש היטב את הרופא האולטימטיבי בספרי הטלפונים ובשיחות עם חברים וקרובים, היום הדבר פשוט כל כך ונעשה ברשת האינטרנט. בתוך שניות אפשר למצוא באינטרנט אלפי תוצאות רלוונטיות שיעזרו לגולשים לבחור את הרופא המתאים.
חשיבות ניהול המוניטין ברשת: המקרה של אמריקן איירליינס
כאשר מדברים על ניהול מוניטין באינטרנט, תמיד טוב לקחת מקרה לדוגמא של בעיות בניהול המוניטין, ושממנו ניתן ללמוד. כזה הוא המקרה של חברת התעופה האמריקאית, אמריקן איירליינס. החברה סבלה לאחרונה מתלונות רבות מצד מפורסמים ברשתות החברתיות, מה שגרם לפגיעה בתדמיתה. בנוסף, הופץ ברשת סרטון שמתעד דיילת שמשתוללת במהלך אחת הטיסות.
הנתונים מדברים: למה ניהול מוניטין חשוב כל כך?
עולם האינטרנט הוא עולם שעובד 24 שעות, שבעה ימים בשבוע. בכל רגע קורה משהו, מישהו אחר כותב על זה, מגיב, ואחרים יכולים לראות הכל בקלות ובמהירות. לפעמים, גם אזכורים שליליים עלולים לצוץ ברשת ובמיוחד במנוע החיפוש גוגל. במילים אחרות – המוניטין שלך חי לנצח. זו הסיבה שניהול מוניטין חשוב כל כך בעידן הנוכחי. ניהול מוניטין עוסק גם בחיזוק המוניטין החיובי שקיים.
אנתוני ווינר – ממשבר תדמיתי יהפוך להיות ווינר?
רק לפני קצת יותר משנה סיפרנו לכם כאן על משבר המוניטין של אנתוני ווינר, חבר הקונגרס מטעם מטעם מדינת ניו-יורק, אשר נאלץ להתפטר מתפקידו אחרי שנאלץ להודות כי שלח ליותר מחמש נשים צילומים בעלי אופי מיני בלתי הולם. ההוא הוסיף חטא על פשע כשטען בתחילה כי החשבון שלא נפרץ, אך לבסוף נאלץ להודות ששיקר.
שישה שלבים לניהול מוניטין באינטרנט
קמפיין ניהול מוניטין באינטרנט, שהבסיס שלו היה בדרך כלל פעילות "הדחקת אזכורים שליליים", הפך לתחום מרכזי וחשוב בניהול של מותג, אדם או גוף מסוים. עבודת ניהול המוניטין מתבצעת במספר שלבים ומצריכה סבלנות רבה. לעתים קמפיין ניהול מוניטין עשוי לארוך זמן רב, תלוי בכמות וחוזק האזכורים השליליים המופיעים בתוצאות החיפוש.
מחפשים עבודה? תתחילו לנקות את המוניטין שלכם באינטרנט
לפני כחודש פרסמנו כאן למה ניהול מוניטין באינטרנט כל כך חשוב למחפשי עבודה והיום אנו מביאים את כתבתה של רשת WFMY מצפון קרוליינה בנושא. כתבה מסופר על סטודנטית בשם לטינה ברוקס, שהבינה לאחרונה כי לסטטוסים שהיא כתבה ברשתות החברתיות ולתמונות שהיא העלתה או תויגה בהן – תהיה השפעה של ממש על עתידה המקצועי.
ליברמן – צא ולמד! שר חוץ פיני שמנהל את האינטרנט שלו נכון
בדרך כלל אנחנו נוהגים לכתוב ולדבר על נבחרי הציבור שלא עושים עבודה טובה בזירה המקוונת בכלל ובמדיה החברתית בפרט. הסיבה לכך היא שהרבה יותר קל לדבר על טעויות כאלה ואחרות, מאשר למצוא מישהו שעושה זאת נכון. בסוף, מלבד האתר המרשים, מחזיק סטאב בחשבונות פעילים בארבע רשתות חברתיות מובילות ברחבי תבל: פייסבוק, טוויטר, גוגל פלוס ועוד.
למה ניהול מוניטין באינטרנט חשוב כל כך למחפשי עבודה?
פעם היו שלוש צלעות עיקריות לפרמטרים שייקבעו לבסוף את קבלתנו לעבודה (אם לא מתייחסים לפרוטקציה כאחד מהפרמטרים…): קורות החיים, ראיון העבודה והמלצות. היום ישנה צלע רביעית לא פחות חשובה – ואולי אף חשובה משלושת האחרות: המוניטין האינטרנטי שלנו. בעידן בו כל אחד מקיים ישות אינטרנטית, גם אם זה רק לצרכים חברתיים, צריך לזכור כי המידע עליה חשופה ונגישה – לטוב ולרע.
מקרה רון פול – חשיבות דומיין שם מלא בניהול מוניטין של אנשי ציבור
רון פול בן ה-77 הוא עוף מוזר בפוליטיקה האמריקאית, אדם שמוכר בעיקר בזכות ההתמודדויות החוזרות והנשנות שלו על ראשות המפלגה הרפובליקנית ולא פחות מכך בזכות שורה של אמירות תמוהות למדי שהפכו אותו לאאוטסיידר. כך למשל, אחת המנטרות הקבועות שלו מאז ומתמיד הייתה תמיכה בלתי מסויגת בקיצוץ הסיוע הבטחוני לישראל.
60 שניות על קמפיין ניהול מוניטין באינטרנט והדחקת אזכורים שליליים
אם תמונה שווה 1000 מילים אז סרטון שווה לפחות 1000 תמונות. זאת הסיבה שיצרנו את הסרטון הבא, שמסביר בקצרה מה בדיוק אנחנו עושים בשירות המרכזי שלנו – ניהול מוניטין באינטרנט, תוך התמקדות בהדחקת אזכורים שליליים מתוצאות החיפוש של Google.
70% מהנשים ו- 63% מהגברים עושים גוגל על הפרטנר לפני הדייט הראשון
חשוב להבין שכבר מזמן Google הוא לא רק מנוע החיפוש, שבו תוכלו למצוא תשובות לכל מה שרציתם. מדובר הלכה למעשה בחלון הראווה האינטרנטי של כל אחד ואחת מאיתנו, ולכן חייבים להיות כל העת עם היד על הדופק בכל הנוגע לאזכורים המופיעים לגבינו – בין אם מדובר באזכורים חיוביים – ועל אחת כמה וכמה עת מדובר באזכורים שליליים.