בשנתיים האחרונות הפך אתר 'תולעת המשפט' לזירה האינטרנטית המרכזית שבה מרוכזים מאות אלפי שמות ומסמכים משפטיים. בניגוד לאתרים משפטיים אחרים, העיקרון המנחה לכאורה את פעילותו של האתר, הוא 'חופש המידע' או 'פומביות הדיון'. כפי שכבר כתבנו כאן לא פעם, בעלי האתר מסרבים בתוקף לפעול ברוח 'הזכות להישכח'. לכן, במקרים שבהם פרטיותם של מושאי הסיקור באתר נפגעת מהמידע המוצג בו, לא ניתן לעשות דבר.
לאחרונה התוודענו להודעה המופיעה בראש כל העמודים באתר 'תולעת המשפט', וזו לשונה: "לידיעת הגולשים: החל מיום 1.1.2023 עמותת התמנון – מידע ציבורי לכל (ע"ר) תחדל מלהפעיל את אתר תולעת המשפט. האתר ימשיך את פעילותו במסגרת חיצונית לעמותה. פרטים בהמשך". רבים כבר פנו אלינו כדי להבין את פשר ההודעה ואם היא תשפיע על המידע המופיע באתר. נבהיר כאן, ההודעה אינה צפויה להשפיע על המידע המופיע באתר. האתר ימשיך לפרסם מידע ולפגוע בפרטיותם של אנשים ובזכותם להישכח.
כפי שציינו כאן, בחלק מהמקרים מפורסמים פרטים אישיים ומידע חסוי, שמהווים לכאורה פגיעה בפרטיות – ובטח במוניטין האינטרנטי. נשאלת השאלה מהיכן נלקח המידע הרב הזה? כיצד כל מי שפעם מצא את עצמו בבית המשפט, ולו כדמות משנית בדיון, יאתר מידע משפטי על אודותיו, גם אם לעתים הדיון נערך בדלתיים סגורות? האם ישנה בעיית אבטחה במאגרי המידע הממשלתיים והמרכזיים, שמאפשרת לשאוב כמויות מידע עצומות אל דפי אתר 'תולעת המשפט'? כמובן שאנו נמשיך לעקוב ולעדכן בכל נושא הנוגע לאתר זה.