גם בשנת 2021 אנחנו ממשיכים בקידום הצעת החוק ל"זכות להישכח", במטרה להגיע לחשיפה תקשורתית ופוליטית של הזכות שמוכרת כבר באירופה, ועדיין לא נחקקה בישראל. היעדר הזכות הזו, גורמת עוול וכאב לאזרחים רבים בישראל, שסובלים מפרסום מידע ישן ולא נכון עליהם, בלי דרך להסיר או למחוק אותם מהאינטרנט. כבר יצא לנו לשמוע במהלך העבודה, על אנשים שהלכו לעולמם והמידע השלילי עליהם נשאר באינטרנט, מי יודע עד מתי…
עו"ד עומר כהן, מנהל תוכן ופרויקטים אצלנו בסוכנות, כתב מאמר יוצא דופן באתר 'דה פולס' בנושא "הזכות להישכח", בעקבות הסרט של חיים אתגר בערוץ 12. הסרט עסק באשר בן עוז, מתעשר חדש שישב בעברו בכלא, והצליח לפתוח בחיים חדשים לאחר השיקום. בן עוז אומנם לא סבל מאזכורים שליליים באינטרנט, מכיוון שבזמנו האינטרנט לא היה מספיק מפותח ופופולרי, אך מה יעשה אדם שבשנים הקרובות ירצה לפתוח בחיים חדשים?
"ה-GDPR, האמנה של האיחוד האירופי להגנה על פרטיות, הכירה בזכות להישכח, ולכן אזרחי מדינות האיחוד האירופי נהנים למעשה מן הזכות להישכח", מציין עומר. "בישראל לעומת זאת, בפועל החוק אינו מכיר בזכות להישכח. לא מעט יוזמות חקיקתיות עלו בשנים האחרונות, אך הן נבלעו בתוך הכאוס הפוליטי בו אנו נמצאים. משום כך, האפשרות של אדם לנקות את השם שלו הרבה יותר מוגבלת, וכאן מתחילות המון בעיות ללא מעט אנשים. לדוגמה, יש בארץ מספר מאגרים בולטים של פסיקה שנסרקים לרוב במקומות גבוהים בתוצאות החיפוש בגוגל".